Mijn naam is Merel, maar de meesten noemen mij ‘Meer’. More by Meer is de naam waaronder ik in juli 2018 gestart ben als zelfstandig adviseur Dienstverlening.

Ik heb het voorrecht om al aardig wat jaren ervaring op te mogen doen in klantcontact. Zo ben ik ooit begonnen met hospitality werk waar ik heb geleerd wat ‘hostmanship’ en gastvrijheid inhoudt. Ik heb mijn overtuigingskracht opgedaan tijdens mijn werkzaamheden in telemarketing. Later in mijn carrière kwam ik erachter dat deze vaardigheid ook dienst deed in mijn functie als incassomedewerker en credit manager. Ik deed echter ook andere belangrijke competenties op, zoals klantgerichtheid oplossingsgerichtheid en empathisch vermogen.

Tijdens mijn werkzaamheden op deze verschillende dienstverlenende functies, bemerkte ik vooral dat kwalitatief goed klantcontact hét verschil kan maken in hoe de klant de organisatie ziet en beoordeelt.  Helaas constateerde ik hierbij ook dat het bij veel organisaties gewoonweg niet op orde is of zelfs onder niveau. Daarbij kwam dat ik steeds vaker werd gevraagd om collega’s te coachen of nieuwe collega’s te trainen of advies uit te brengen over klantprocessen. Een diversiteit aan klanten, de veelheid van producten en diensten en complexiteit van organisaties vind ik reuze interessant en heeft mij er uiteindelijk toe bewogen om mij te specialiseren in dienstverlening binnen de publieke sector.

More by Meer is gestart om organisaties te ondersteunen in het optimaal organiseren en uitvoeren van hun dienstverlening richting de externe klant. Ik richt mij hierbij met name op de frontoffice van de organisatie, oftewel telefonie, social media en balie. Hierbij wil ik mens en proces in evenwicht brengen, daarom bied ik advisering in procesoptimalisatie, organisatieveranderingen, training en coaching van medewerkers.

Het uitgangspunt van More by Meer is om daarbij het menselijke aspect mee te nemen in deze veranderingsprocessen, zodat het grootste succes behaald kan worden. Door medewerkers enthousiast te krijgen en het werkplezier (terug) te vinden is de kans groter dat organisatiedoelen worden nageleefd.

Een goede dienstverlening is namelijk geen taak, maar een mindset!

Merel Jongeleen